Projekt “Učim, radim, sudjelujem”

Projekt ,,Učim, radim, sudjelujem” je usmjeren na razvoj volonterskih programa u lokalnoj zajednici kroz edukaciju organizatora volontiranja i samih volontera, povezivanje te realizaciju konkretnih volonterskih programa. Projekt provodi Udruga slijepih Pakrac – Lipik u partnerstvu s Gradom Pakracom te je financiran sredstvima Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

U okviru projekta provodimo istraživanje među organizatorima volontiranja kao i samim volonterima o dosadašnjim iskustvima, kapacitetima i provedbi volonterskih programa u lokalnoj zajednici, a kako bismo organizirali edukaciju organizatora volontiranja i pružili podršku kroz Lokalni volonterski centar kako organizatorima, tako i volonterima.

U našoj zajednici se odvijaju prekrasne stvari zahvaljujući brojnim organizatorima kao i individualnim doprinosom pojedinaca. No vrlo često, doprinos i jednih i drugih ostaje “ispod radara”.  Baza potreba i volontera je samo jedan od koraka prema pružanju sveobuhvatne podrške potrebne za provedbu još boljih i učinkovitijih aktivnosti te prepoznavanje i valorizaciju volonterskog doprinosa.

Za sve informacije o provedbi projekta kao i informacije vezane uz volontiranje se možete obratiti na 099 644 0143 (Marijana, Koordinatorica volonterskog programa) ili na 091 212 2170, Stanko, Predsjednik udruge slijepih) te na mail: ured@udrugaslijepih-pl.hr.

Similar Posts