Potpisana 3 ugovora o financiranju projekata tijekom 2022. godine

Jučer i danas je gdin. Stanko Kovačić, Predsjednik udruge, potpisao tri ugovora o financiranju projekata tijekom 2022. godine ukupne vrijednosti 21.000,00 Kn. Ugovori su potpisani s Gradom Lipikom, Požeško-slavonskom županijom te Gradom Pakracom.

Za projekt “Kroz aktivnosti do ravnopravnosti”, Grad Lipik će izdvojiti 10.000,00 Kn, za projekt “Iskrica zdravlja” je Požeško-slavonska županije osigurala 6.000,00 Kn dok je Grad Pakrac omogućio 5.000,00 Kn za provedbu aktivnosti projekta “Pogodi metu, pogodi za zdravlje”.

Ciljevi svakog od ovih projekata su usmjereni na različite potrebe naših korisnika tako da će sredstvima Grada Lipika biti osigurane aktivnosti kojima ćemo ojačati ćemo poziciju naših ženskih članica, izgradit ćemo njihovo samopouzdanje i omogućiti im da se upoznaju s više različitih aktivnosti koje mogu provoditi u našoj udruzi kroz druženja i razgovore, a osobito kroz sudjelovanje u druženju slijepih žena Slavonije i Baranje, te Ljetnoj akademiji slijepih žena koja se tradicionalno održava u Premanturi; sredstva Grada Pakraca će biti usmjerena na poticanje članova i članica na veće bavljenje sportskim aktivnostima u udruzi i zajednici uključujući sudjelovanje u turnirima u pikadu za slijepe s obzirom kako nemamo vlastitu sportsku ekipu dok su sredstva županije usmjerena ka pružanju psihološke pomoći i podrške osobito kasnije oslijepljelim članovima i članovima njihovih obitelji kako bi se lakše nosili s ovim gubitkom kroz individualno, grupno i telefonsko savjetovanje.

Osim aktivnosti usmjerenih potrebama naših članova, svaki projekt uključuje i komponentu edukacije šire zajednice o pristupu i komunikaciji sa slijepim osobama ili kroz suradnju s lokalnim insitucijama i ustanovama ili kroz direktnu promociju u zajednici.

Troškovi projekata su pretežno usmjereni na honorare vanjskih suradnika za potrebe provedbe aktivnosti te za troškove prijevoza s obzirom kako naši članovi nisu u mogućnosti koristiti usluge lokalnog prijevoza da bi uopće sudjelovali u aktivnostima. Kroz predložene projekte planiramo u sljedećih 8 mjeseci organizirati više od 20 jednodnevnih i 2 višednevne aktivnosti, prijeći (iz dosadašnjeg iskustva) više od 5.000 kilometara te organizirati jednodnevno druženje slijepih žena iz cijele Hrvatske u Lipiku.

Similar Posts