Dani otvorenih vrata udruga DOVU 2022

“Posudite ljudsku knjigu, saznajte više o svojim sugrađanima” je moto pod kojim Udruga slijepih Pakrac – Lipik sudjeluje u danima otvorenih vrata 2022.

Dani otvorenih vrata udruga održat će se od 2. do 4. lipnja 2022. s ciljem informiranja javnosti o radu udruga u lokalnoj i široj zajednici. To je prilika građanima za sudjelovanje u brojnim kreativnim radionicama, predavanjima, predstavama, akcijama, te za upoznavanje s različitim društveno korisnim projektima i programima, ali i mogućnostima volontiranja u udrugama. Organiziranjem ove manifestacije Ured za udruge želi povećati vidljivost djelovanja udruga, posebno onih koje provode programe i projekte od interesa za opće dobro financirane iz javnih izvora, te poboljšati percepciju udruga u javnosti.

Ove godine smo odlučili predstaviti svoj rad građanima putem koncepta Ljudske knjižnice. Naime, vrlo često na naše sugrađane – slijepe osobe – gledamo kao na “samo slijepe osobe” i pri tome zaboravljamo kako su to osobe koje imaju daleko više “utakmica u nogama” i identiteta koji ih čini takvim posebnim osobama osim nedostatka vida. Naši članovi su mnogo više od “slijepih osoba”. Iz tog razloga smo odlučili za Dane otvorenih vrata udruga DOVU 2022, našim sugrađanima omogućiti posudbu i čitanje naših članova kroz koncept Ljudske knjižnice.

Ljudska knjižnica je knjižnica u kojoj se ne plaća kazna ako kasnite s vraćanjem, a knjige nisu klasificirane pomoću decimalnog sustava klasifikacije. Knjižnica u kojoj knjige zapravo niti ne postoje. Sve priče ovih knjižnica sačuvane su u glavama pravih ljudskih bića – u ovom slučaju članova naše udruge. Posudba naših ljudskih knjiga će biti moguća u četvrtak, 02. lipnja 2022. u vremenu od 10:00 pa dok ih ne vratite. Možete ih pročitati na kavi, u šetnji, u parku, ali molimo Vas, vratite ih nazad. Sadržaje naših ljudskih knjiga ćemo Vam predstaviti sljedećih dana. Možda bi bilo dobro da svoju knjigu rezervirate unaprijed.

Similar Posts